Ajankohtaista

ESKON TAPAHTUMAKALENTERI

Ilmoittautuminen lukuvuodelle 2024-2025

Teatteri Eskon kesäteatteri: Ella ja kaverit - Varokaa lapsia!

Teatteri Eskon ensimmäinen kesäteatteriesitys tuo rakastetut Ella ja kaverit -hahmot lasten kulttuurikeskus Auroraan!

Kesäloma on juuri päättynyt, ja Ella kavereineen on palannut kouluun. Opettaja käyttäytyy kuitenkin heti oudosti. Lasten mielestä tarvitaan hätäkokous, ja pian Ella ja kaverit ovat varmoja, että opettaja on jotenkin sairas. Tarvitaan naamioitumista, paljon sivistystä, taidetapaaminen, poliisi, ulkomaisia tarkastajia, erikoinen työasu ja ties mitä, että opettaja saadaan entiselleen – vai saadaanko? 

Iloinen kokoperheen näytelmä perustuu Timo Parvelan suosittuun Ella – Varokaa lapsia! -lastenromaaniin, ja osittain muihin Ella-sarjan teoksiin.

Teatteri Esko on Espoon sirkus- ja teatterikoulu Eskon alla toimiva harrastajateatteri. Ella ja kaverit – Varokaa lapsia! -näytelmän esiintyjäkaarti koostuu Eskon oppilaista sekä Teatteri Eskon näyttelijöistä, jotka ovat Eskon alumneja.

Käsikirjoitus: Timo Parvela
Dramaturgia: Minna Stiina Saaristo-Vellinki
Ohjaus: Heidi Korhonen
Tekniikka: Rasmus Witikka
Esitysoikeuksia valvoo Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry –
Finlands Dramatiker ock Manusförfattare rf

Esitykset:
11.6. klo 18.00 (ensi-ilta)
12.6. klo 18.00
13.6. klo 18.00
14.6. klo 18.00
14.8. klo 18.00
15.8. klo 18.00
16.8. klo 18.00
17.8. klo 13.00
17.8. klo 18.00

Menneet

ESKON ESITYSPÄIVÄ 4.5.

Eskon esityspäivässä nähdään kuusi huikeaa sirkus- ja teatteriesitystä. Yhdellä lipulla saa siis koko päivän kattauksen esittävää taidetta!

Liput Eskon lippukaupasta.

Esiintymässä Eskon teatteri 7 -ryhmät, sirkus 7, sirkus 8 sekä teatteri 9.

Tutustu kaikkiin esityksiin Eskon ohjelmistolehdessä tai Eskon somessa, jossa jokainen esitys on saanut oman julkaisunsa.

Ohjelmistolehden löydät alta.

PÄIVÄN AIKATAULU

14.00 1. esityskokonaisuus:

Sirkus 8: Syvä pääty
Rehtorin puhe
Laajan oppimäärän päättötodistusten jako
Teatteri 7: Jotain rakkaudesta

15.00-15.20 väliaika

15.20 2. esityskokonaisuus:
Teatteri 9: Macbeth

16.40-17.00 väliaika

17.00 -18.10 3. esityskokonaisuus:
Sirkus 7: Ennustukset
Teatteri 7: Kuollut, rakastunut, kihloissa
Teatteri 7: Minä & uudelleensyntyminen

Kevään ohjelmistolehti on ilmestynyt

Eskon keväässä nähdään jälleen lukuisia hienoja esityksiä, ja kevään ohjelmistolehti on nyt ilmestynyt. Tutustu ohjelmistoon ja laita päivät kalenteriin!

Voit myös napata kätevän ohjelmistokalenterin itsellesi talteen tästä.

Voit selata ohjelmistolehteä täällä, tai avata sen suoraan tästä.

Ohjelmistolehdestä löydät myös infoa Eskon demoillasta ja Eskon esityspäivästä, esityspaikoista sekä lipunmyynnistä.

Teatteri Esko: Fear Out – taistelu luomakunnasta

Fear out – taistelu luomakunnasta on kuvaus siitä, miten erilaiset näkymättömät voimat vaikuttavat ihmisyyteen. Ne voivat viedä ihmiskunnan suuntaan, josta ei välttämättä ole paluuta. Miten hyväuskoisia laumasieluja me ihmiset olemmekaan? Miten helposti haemme vastauksia päälle liimatuista ideologioista tai uskomuksista? Mitä me ihmiset oikein kuvittelemme itsestämme? Teemmekö maapallolle asioita, joita haluamme tulevien sukupolvien takapihalle. Ovatko aikomuksemme kauaskantoisia? Kasvavatko ideamme hyvyydestä? Ovatko tarkoitusperämme vastuullisia?

Kuvitteellisessa taistelussa luomakunnasta osapuolina ovat tahot, jotka ehkä jo elävät keskuudessamme. Vaikka kyseessä on satu – jättää se katsojan miettimään, ketkä ovatkaan voittajia.

Tule katsomaan käsikirjoittajapari Perälä-Raution uutuusteoksen juonenkäänteitä ja nauttimaan musiikista. Fear out – teoksen tulkitsevat ensimmäistä kertaa yhteistyötä tekevät Teatteri Esko ja Omnian työväenopiston bändiläiset.

Teatteri Esko – alumni- ja aikuisryhmä, yhteistyössä Omnian työväenopiston Bändi-kurssin kanssa. Esitykset Kannusalissa, Kannusillankatu 4. Esitystä ei suositella alle 12-vuotiaille.

Esitykset:

ke 20.3. klo 18.30
la 23.3. klo 14.00
la 23.3. klo 18.30
ti 26.3. klo 18.30

Lauantaina 23.3. järjestetään paneelikeskustelu näytelmän teemoista klo 17-18. Keskustelemassa eläinfilosofi Elisa Aaltola, vastuullisen yritystoiminnan kehittäjä Miisa Helenius, tutkija Sanna Saari, sekä esityksen toinen käsikirjoittaja ja ohjaaja Terhi Perälä.

LIPUT TÄÄLTÄ.

Juliste: Selma Pentti

Eskojen yö 16.-17.3.

Nyt jo perinteeksi muodostunut Eskojen yö on taas tulossa, joten kaikki yli 11-vuotiaat eskolaiset kuulolle! Tänä vuonna Eskojen yö järjestetään 16.-17.3. Järvenperän sirkustilassa ja koulun liikuntasalissa. Eskojen yö alkaa lauantaina 16.3. klo 16.30 jatkuen aina seuraavaan aamuun klo 11 asti. Eskojen yö maksaa osallistujalle 40 € ja se sisältää ilta- ja aamupalan. 

Ohjelmaan kuuluu tänä vuonna Esko Stagen esitysten katsominen ja pienet avustushommat tapahtumassa, tutustuminen toisiin Eskolaisiin, treenailu ja hauskanpito yhdessä, sekä tietysti Eskon oma yökoulu, eli yöpyminen treenitilassa! Illan ohjelmasta vastaavat sekä Eskon omat opet Sanni ja Kaisa että Eskon ihanat apuopet. Puuhattavaa riittää puoleen yöhön asti ja yhteinen tekeminen jatkuu vielä aamulla. 

 

Ilmoittautumiset Eskojen yöhön ke iltaan 13.3.2024 mennessä täällä.

40 ensimmäistä ilmoittautunutta pääsee mukaan.  Torstaina 14.3. lähetämme ilmoittautuneille infoviestin mikä sisältää myös maksuohjeet.

Mikäli jotain kysyttävää herää ennen sitä, olkaa yhteydessä Eskon opettajaan Kaisa Saarakkalaan Eepoksessa tai sähköpostitse kaisa.saarakkala@esko.fi

Talvilomakurssit Studio Eskossa

19.-20.2. Draamaseikkailu (9-12-vuotiaat)
ma 19.2. klo 10-13
ti 20.2. klo 10-14

22.-23.2. Improkurssi (11-15-vuotiaat)
Molempina päivinä klo 10-15

Ilmoittautuminen tapahtuu joko Eepoksessa tai sähköpostitse osoitteeseen info@esko.fi. 

Ilmoittaudu mukaan 14.2. mennessä!

Hinnat:
Draamaseikkailu 55€ Eskon oppilaat / 60€ muut
Improkurssi 80€ Eskon oppilaat / 90€ muut

Draamaseikkailu:
Apuasi tarvitaan juuri nyt, kun Professori Meriheinä on joutunut pahaan pulaan. Otatko kutsun vastaan, lähdetkö mukaan seikkailuun?  Draamaseikkailua ohjaa opettaja, joka kuljettaa seikkailun tarinaa eteenpäin itsekin roolista käsin. Draamaseikkailun maailma valmistellaan yhdessä osallistujien kanssa ja osallistujat myös vaikuttavat tarinan kulkuun. Seikkailun aikana osallistuja pääsee heittäytymään hänelle annettuun roolihahmoon, käyttämään mielikuvitusta, toimimaan ryhmässä ja hiomaan ongelmanratkaisukykyjä – ja ennen kaikkea pitämään hauskaa yhdessä muiden kanssa! Ryhmää vetää ihana opemme Jeannette Rönkkö, eli Nettan.

Improkurssi:
Kurssin aikana tehdään improleikkejä ja pieniä esityksiä, käytetään myös rekvisiittaa ja puvustusta hyödyksi. Tärkeintä kuitenkin yhteinen hauskanpito! Et tarvitse aikaisempaa improkokemusta, eli hyppää rohkeasti mukaan kokeilemaan. Opena mahtava Kaisa Saarakkala.

ESKO 25 VUOTTA!

Uusi lukukausi on käynnistynyt tammikuussa, ja samalla on käynnistynyt Eskon juhlavuosi – Esko täytää tänä vuonna siis 25 vuotta!

Juhlavuoden kunniaksi luvassa on paljon huikeita tapahtumia ja uusia tuulia, joten otahan Eskon sosiaalinen media seurantaan, ja olet ensimmäisten joukossa kuulemassa juhlavuoden käänteistä. Äläkä unohda tilata Eskon uutisia suoraan sähköpostiisi – voit tehdä sen täällä.

Aikuisten teatteriryhmän demo: Kohtauscocktail.

Syksyllä aloittaneessa ryhmässä on harjoiteltu improvisaatiota ja fyysistä ilmaisua. Tämä ryhmän ensimmäinen demo on rakennettu tunnilla syntyneiden harjoitusten pohjalta. Seitsemän kohtausta ovat sekoittuneet Kohtauscocktail-nimiseksi demoksi.

Tervetuloa katsomaan muun muassa tunneilmaisua, naamiotyöskentelyä, klovneriaa ja improvisaatiota sisältävää Kohtauscokctailia!

Torstaina 7.12. klo 19.30
Haukilahden lukion Valtamerisali. Kesto n. 40 min.

Esiintyjät: Maria M., Iisa N., Maria S., Kristian T., Jenni T.

Ohjaava opettaja: Kristiina Kulhelm

VAPAA PÄÄSY!

Tonttuparaati on ryhtymässä innokkaasti joulun valmisteluun tonttupajalla – mutta jokin on nyt hassusti. Vaikka tontut kuinka yrittävät, joulutunnelmaa ei meinaa löytyä. Yhdessä tontut alkavat pohtia, mistä ja miten joulumieli taas löytyisi. Joulumieltä etsiessä tavataan tonttujen lisäksi poroja, tehdään lahjoja ja ihastellaan joulukoristeita.

Joulumieli hukassa -näytös koostuu Eskon 2. ja 4. ryhmien esityksistä. Huomaathan, että maanantaina 27.11. ja tiistaina 28.11. esiintyvät eri ryhmät. Kesto n. 1h 30 min.

Esitykset ma 27.11. ja ti 28.11. klo 18.30 Kannusalissa. 

Lipunmyynti aukeaa 13.11.
holvi.com/shop/eskoliput/
Peruslippu 10€
Perhelippu 25€

Lue käsiohjelma 27.11.

Lue käsiohjelma 28.11.

Mitä ottaisit mukaan autiolle saarelle? Tätä eivät ole ehtineet miettiä taloa rakennuttava eläköitynyt silmälääkäri ja nuori yksinhuoltaja- arkkitehti, kun he yllättäen jäävät jumiin saareen nimeltä YKSINEN. Nopeasti käy ilmi, että eivät ainakaan toisiaan, kun ironisen, piittamattoman leskirouvan ja tiukkapipoisen ja ehdottoman arkkitehdin maailmankatsomukset joutuvat vastakkain. Luonnon armoilla, keskellä ei mitään, ollaan nopeasti suurten kysymysten ja tunteiden äärellä. Teatteri 10 -ryhmä on kokeillut ja tutkinut ensimmäistä kertaa ohjaamista. Tämä demo-esitys on syntynyt ohjauskokeilujen kautta, joita oppilaat ovat tehneet YKSINEN -näytelmän kohtauksista.

Käsikirjoitus: Laura Ruohonen
Sovitus: Heidi Korhonen ja työryhmä
Ohjaava opettaja: Heidi Korhonen

Ryhmä: Teatteri 10 Karakallio Esityspaikka: Karakallion koulun auditorio Esityspäivä: 30.11. 2023 klo 19.00

Liput 5€ https://holvi.com/shop/eskoliput/

Kohtaus SAARI:
Ohjaus Tuomas S.
Rooleissa
Juulia: Veera H.
Hilpi: Maija P.

Kohtaus MOOTTORI
Ohjaus: Adanna T.
Rooleissa
Juulia: Anna K.
Hilpi: Adanna T.

Joulu on jo ovella ja majatalo on täynnä perheidensä tai ystäviensä luokse matkaavia vierailijoita. Jokainen matkustaja odottaa jo kuumeisesti pääsyä rakkaidensa luokse joulun viettoon. Ennustettu lumimyräkkä kuitenkin saapuu ja katkaisee majatalosta sähköt. Taskulamppujen valossa varjoissa tuntuu lymyävän jotain, mitä se mahtaa olla? Onko se kaiken takana? Kuinka käy joulun vieton? Pääsevätkö kaikki kotiinsa? Sirkus 9 ryhmän demoesitys,

Joulu majatalossa, on ensimmäinen vuoden kahdesta demoesityksestä, joissa yhdistetään jotakin eri taiteenalaa sirkukseen ja tutkitaan, kuinka ne soveltuvat yhdessä esitettäväksi.

Järvenperän sirkustila to 30.11. klo 18.30

Liput 5€ https://holvi.com/shop/eskoliput/

Varjoteatteriopetus: Anne Lihavainen, Nukketeatteri Ofelia
Ohjaava opettaja: Pinja Schönberg
Esiintyjät: Helmi, Mimi, Natalia, Cata, Sara, Emma, Minttu, Solja, Selina

Eskon vuoden 2023 lopputyöryhmän Tarina Humisevasta harjusta on katsojaa otteessaan pitävä traaginen draama, täynnä omapäisiä hahmoja ja raastavia kohtaloita. Sirkuksen ja teatterin keinoja yhdistävässä tulkinnassa kuvataan kahden nuoren naisen mahdotonta rakkautta. 1800-luvulle sijoittuvassa kertomuksessa yhteiskunnan normit johtavat valintoihin, joiden seurauksena kaikki voivat huonosti. Humisevan harjun kipuilevat hahmot joutuvat törmäyskurssille yltäkylläisen Rastaslaakson huolettomien asukkaiden kanssa. Rakkauden ja vihan kierre ajaa henkilöitä mielettömiin tekoihin. Mikä on kohtalon viimeinen oikku?

Näytökset:
ma 30.10. klo 18.30 ensi-ilta
ti 31.10. klo 18.30
la 4.11. klo 15
ti 7.11. klo 18.30

Liput: https://holvi.com/shop/eskoliput/

Liput ennakkoon 12€, ovelta 15€.

ESKON ESITYSPÄIVÄ 6.5.2023

PAIKKA: Järvenperän sirkustila, Auroranmäki 1

AIKA: La 6.5. klo 15 (Eskon esityspäivä)
Näytöksessä on väliaika.

KLO 15.00 IHAN PERUS PUNAHILKKA
Teatteri 7 -ryhmä
Ohjaava opettaja: Kaisa Saarakkala

KLO 15.30 RIKKAUDEN KÄÄNTÖPUOLI
Teatteri 7 -ryhmä
Ohjaava opettaja: Kristiina Kulhelm

KLO 16.05 VALO
Sirkus 7 -ryhmä
Ohjaava opettaja: Seija Pitkänen

KLO 16.30 KUOLEMASTA PUHEENOLLEN
Teatteri 7 -ryhmä
Ohjaava opettaja: Kaisa Saarakkala

KLO 17.05 MISTERIOS
Sirkus 8 -ryhmä
Ohjaava opettaja: Pinja Schönberg

KLO 17.55 HUMISEVA HARJU (DEMO)
Lopputyöryhmä 2022–2023
Ohjaavat opettajat: Taruelma Heikkinen ja Karen Soinila

LISÄTIETOA ESITYKSISTÄ: ESKON OHJELMISTO

LIPUT (koko Eskon esityspäivä):

10 e / 5 e (alle 18 v) / 25 e (perhelippu 2+2)
Holvista: https://holvi.com/shop/eskoliput
tai ovelta ennen esitystä

Tervetuloa ihastumaan sirkuksen ja teatterin lumoavaan maailmaan, kun Eskon ryhmät nousevat lavalle ja pistävät parastaan, taiteentekemisen riemulla!

ESKON KESÄLEIRIT: NÄYTTELIJÄNTYÖTÄ, SIRKUSTAIDETTA JA SIRKUSTEATTERIA

NÄYTTELIJÄNTYÖN KURSSI 12+ -VUOTIAILLE, YKSI YÖ LEIRILLÄ, Espoon keskus 5.-9.6.2023

Näyttelijäntyön kurssilla heittäydytään improvisaatioon sekä tehdään muita teatteri- ja näyttelijäntyön harjoitteita. Leirin aikana opitun pohjalta luodaan yhdessä pieni esitys, joka esitetään torstaina kello 19. Leiri on päiväleiri maanantai−keskiviikko, yöpyminen leirillä torstai−perjantai. 

Aika: 5.-9.6.2023, ma−ke klo 10.00–15.30, yöpyminen leirillä to−pe klo 15.00–14.00
Paikka: Studio Esko, Pappilantie 2
Hinta: 130 euroa, sisältää yhden ilta- ja aamupalan.
Kohderyhmä: 12 v. ja yli

SIRKUSTAITEEN KURSSI 12+ -VUOTIAILLE, YKSI YÖ LEIRILLÄ, Järvenperä 12.-16.6.2023

Sirkusleirillä opetellaan akrobatiaa, ilma-akrobatiaa, jongleerausta sekä tasapainoilua eri välineillä. Leirin aikana opitun pohjalta luodaan yhdessä pieni esitys, joka esitetään torstaina kello 19. Leiri on päiväleiri maanantai−keskiviikko, yöpyminen leirillä torstai−perjantai. 

Aika: 12.-16.6.2023, ma−ke klo 10.00–15.30, yöpyminen to−pe klo 15.00–14.00
Paikka: Järvenperän sirkustila, Auroranmäki 1
Hinta: Hinta 130 euroa, sisältää yhden ilta- ja aamupalan
Kohderyhmä: 12 v. ja yli

SIRKUSTEATTERILEIRI 7–10 V., PÄIVÄLEIRI, Espoon keskus 5.-9.6.2023

Sirkusteatterileirillä kokeillaan eri sirkuslajien tekniikkaa, näyttelijäntyön harjoitteita, improvisaatiota ja fyysistä ilmaisua. Leirin päätteeksi on esitys. Leiri on päiväleiri päivittäin klo 10–15.30. 

Aika: 5.-9.6.2023 klo 10–15.30
Paikka: Kannusillan sirkustila, Vanha Lagstadintie 5
Hinta: 100 euroa, ei sisällä lounasta
Kohderyhmä: 7–10 v.

SIRKUSTEATTERILEIRI 8–11 V., PÄIVÄLEIRI, Otaniemi 12.-16.6.2023

Sirkusteatterileirillä kokeillaan eri sirkuslajien tekniikkaa, näyttelijäntyön harjoitteita, improvisaatiota ja fyysistä ilmaisua. Leirin päätteeksi on esitys. Leiri on päiväleiri päivittäin klo 10–15.30. 

Aika: 12.-16.6.2023 klo 10–15.30
Paikka: Haukilahden lukion Valtamerisali, os. Tekniikantie 3, Otaniemi
Hinta: 100 euroa, ei sisällä lounasta.
Kohderyhmä: 8–11 v.

Tervetuloa Eskon leireille!

Ilmoittautumiset: Ilmoittaudu tästä Eskon leireille!

Sekametelisoppa Kannusalissa

SEKAMETELISOPPA – tragikoominen musiikkinäytelmä

Teatteri Esko tuo huhtikuussa 2023 Kannusaliin tragikoomisen musiikkinäytelmän Sekametelisoppa.

Espooseen sijoittuva ja lähimenneisyydessä tapahtuva karnevalistinen ja musiikkia pursuava esitys koskettaa tunneskaalaa laajasti pistäen ajatusmaailman laukkaamaan. Edesmenneen Aapon elämä avautuu Kannusalin näyttämöllä lämmöllä, ihmisyyttä, elämää ja kuolemaa kunnioittaen. Aapon elämänkurveja tulkitaan lavalla suurella vimmalla ja täydellä sydämellä.

Esiintyjät

Anni Fast, Terttu Gottleben, Liisa Harju (Eskon alumni 2022), Riikka Kauppinen, Kirsti Koivisto (Eskon alumni 2006), Ulrika Lindblad, Merike Mik, Laura Pentti, Laila Piironen, Heikki Poutanen (Eskon alumni 2015), Elisa Prepula, Tomi Ranni, Outi Timonen, Anniina Wallenius (Eskon alumni 2011)

Käsikirjoitus

Johanna Ihansama Rautio, Terhi Perälä (Esko)

Ohjaus

Terhi Perälä (Esko)

Musiikin taustat ja johto

Karen Soinila (Esko)

ESITYKSET

ke 12.4 klo 18.30 (ensi-ilta)
to 13.4 klo 18.30
la 15.4 klo 14.00
la 15.4 klo 18.00

PAIKKA

Kannusali, Kannusillankatu 4

LIPUT:  https://holvi.com/shop/eskoliput/

18 e (peruslippu) ja 10 e (erityislippu: opiskelijat, eläkeläiset, työttömät)

Esityksen kesto on noin 2 t 30 min. Sisältää väliajan.
Esteetön pääsy katsomoon. Esityksessä käytetään kovaa ääntä ja savua. Suositusikä 10+ vuotta.

TEATTERI ESKO

Teatteri Esko on vuonna 2020 perustettu teatteriryhmä Espoon sirkus- ja teatterikoulu Eskosta valmistuneille alumneille ja muille teatterin tekemisestä innostuneille aikuisille, jotka haluavat toteuttaa unelmiaan näyttelemisestä ja yhteisöllisyydestä harrastajateatterissa. Ryhmän ensimmäinen ensi-ilta oli “Nukketyttö” huhtikuussa 2022 Studio Eskossa.

Esko toivottaa kaikille iloista ystävänpäivää!
Eskon Sirkusteatteriopas

UUNITUORE OPAS SIRKUSTEATTERIOPETUKSEEN ON NYT SAATAVILLA!

”Opas sirkusteatteriopetukseen – menetelmät ja käytännöt Espoon sirkus- ja teatterikoulu Eskossa” esittelee uuden tavan opettaa sirkusta ja teatteri kahden taiteenalan synteesinä.

Espoon sirkus- ja teatterikoulu Eskossa sirkusteatteri on kehitetty tukemaan erityisesti 4–9-vuotiaiden oppilaiden kokonaisvaltaista ilmaisua. Sirkusteatterin mahdollisuuksia on Eskossa tutkittu ja kehitetty myös taiteellisen esitysprosessin menetelmänä edistyneempien oppilaiden (16–18-vuotiaat) kanssa.

”Toivomme lukijoille ahaa-elämyksiä ja kriittistä ajattelua. Tutkikaa, kehittäkää ja olkaa rohkeasti luovia. Tehkää omanlaisianne versioita sirkusteatteriopetuksesta.”

Kirjoittajat: sirkusopettaja, Eskon apulaisrehtori Taruelma Heikkinen ja teatteriopettaja ja Eskon rehtori Terhi Perälä.
Kustantaja: Espoon sirkus- ja teatterikoulu Esko, 2023.
Hinta: 25 euroa (sis. postituskulut)
Hinta Etolin jäsenille: 20 euroa (sis. postituskulut)
Tilaukset: info@esko.fi

TALVILOMAKURSSI

TALVILOMAKURSSI: teatteri-improvisaatio 9–12-vuotiaille 20.-21.2.2023

Espoon sirkus- ja teatterikoulu Eskon kahden päivän kurssin aikana pidetään hauskaa teatteri-improvisaation parissa. Päivät koostuvat tutuista ja uusista teatteri-improleikeistä. Kurssin toiseen päivän sisältöön pääsevät myös oppilaat vaikuttamaan omilla toiveillaan. Kurssi sopii jo aiemmin harrastaneille ja täysin uusille teatterilaisille.

AIKA: ma 20.2.2023 klo 10–16 ja ti 20.2.2023 klo 10–16   
PAIKKA: Studio Esko, Pappilantie 2
OPETTAJA: Kaisa Saarakkala
KURSSIMAKSU: 65 euroa
ILMOITTAUTUMINEN: Ilmoittautuminen Eskon opetukseen

 

SIRKUS JA TEATTERI SOPIVAT KAIKILLE!

Espoon sirkus- ja teatterikoulu Eskolla on opetusta 4–99-vuotiaille, ympäri Espoota. Tervetuloa mukaan!

Turvallisemman tilan periaatteet

TERVETULOA ILMAISELLE SIRKUS- TAI TEATTERITUNNILLE!

ESKO VIETTÄÄ AVOIMIEN OVIEN PÄIVÄÄ KOKO VIIKON 16.–20.1.2023!

Lukujärjestys ja tietoa tunneista: Ilmoittautuminen ja lukujärjestys

Opetuspaikat: Eskon opetustilat

Tutustumiskäynnille ei tarvitse ilmoittautua.

teatteriharrastus senioreille maanantaisin

Espoon sirkus- ja teatterikoulu Eskon teatteriryhmässä treenataan teatteri-ilmaisua turvallisessa ilmapiirissä. Aiheet ovat ryhmäläisten omasta maailmasta ja kaiken maailman ilmiöistä. Kauden lopuksi valmistellaan pieni esitys. Harjoitusten lopuksi juodaan teatterikahvit. Ryhmä kokoontuu Espoon keskuksen palvelukeskuksessa.

Tervetuloa harrastamaan teatteria!

Aika: maanantaisin 9.1.–24.4.2023 kello 11.30–13

Paikka: Espoon keskuksen palvelukeskus, Kamreerintie 3, 3. krs, Espoontorin kauppakeskus

Opettaja: Puhe- ja draamataiteen opettaja Mirja Harju
Hinta: 65 euroa / lukukausi (15 kertaa)
Kohderyhmä: 60–99-vuotiaat

Ilmoittautumaan pääset tästä

Hyvää lomaa

ESKO KIITTÄÄ KULUNEESTA LUKUKAUDESTA JA TOIVOTTAA KAIKILLE HYVÄÄ JOULUA JA LOMAA

Esko lomailee 17.12.2022 – 8.1.2023. Iloisiin tapaamisiin taas 9.1.2023 alkavalla viikolla!

(Kevätlukukautta varten ei  tarvitse erikseen ilmoittautua.)

esko on mukana supernovassa

Esko on mukana superNOVAssa

superNOVA on espoolaisten taideoppilaiden luoma esitys, joka käsittelee tulevaisuuden epävarmuutta nuoren ihmisen näkökulmasta. Seitsemän taideoppilaitoksen ja yhden peruskoulun oppilaat ovat yhdessä ammattitaiteilijoiden kanssa suunnitelleet, kirjoittaneet ja valmistaneet teoksen, joka on suunnattu koko perheelle. Mukana on Eskon sirkus- ja teatterioppilaita.

Näyttämöllä nähdään yli nelikymmenhenkinen ensemble, joka koostuu teatterin, sirkuksen, tanssin sekä musiikin harrastajista. Esitys on kaksi vuotta kestävän Meeting Point Espoo -hankkeen loppuhuipentuma.

Esityksessä ysiluokkalainen Nova rakentaa itselleen aikakoneen päästäkseen pois tylsältä tuntuvasta elämästään. Seikkailullaan ystäviensä kanssa Nova kohtaa niin kyborgeja, merenneitoja kuin satukeijujakin. Paluu tulevaisuuteen -elokuvassa varoitetaan, että aikamatkustamisella voi olla vaarallisia seurauksia. Varoitus ei kuitenkaan ehdi tavoittaa Novaa ennen kuin jotain peruuttamatonta ehtii tapahtua.

Kantaesitys Espoon Kaupunginteatterin Revontulihallissa 10.5.2023.

 

Lisätietoa:  Meeting Point Espoo

Liput ja lisätietoa:  Espoon kaupunginteatteri – superNOVA

 

Eskon joulushow 2022

koko perheen joulushow: Kadonneet kuusenkoristeet

Eskon sirkus- ja teatterioppilaat esittävät koko perheen joulushown Kadonneet kuusenkoristeet:

Aika: ma 28.11. klo 18.30 JA ti 29.11. klo 18.30
Paikka: Kannusali, Kannusillankatu 4
Kesto: n. 1 t 20 min.

Näytöspäivinä nähdään yhteensä 11 Eskon sirkus- ja teatterioppilaiden esitystä, joissa on vauhtia ja iloista joulumieltä.

 

Liput: 10 e ja 25 e (perhelippu 2+2)
Holvista tästä linkistä tai ovelta ennen esitystä

 

Tervetuloa virittäytymään joulumielelle ja saamaan ripaus joulun taikaa!

Sirkusta, teatteria ja ripaus musikaalihenkeä:

Killer Queen

Eskon Sirkus 9 -ryhmä esittää: KILLER QUEEN


Aika: ti 22.11.2022 klo 20.15 ja pe 2.12.2022 klo 17.00
Paikka: Järvenperän sirkustila, Auroranmäki 1

Amerikkalaisella yläkoululla tunnelmat kiristyvät, kun näytelmäkerhon esityksen deadline lähestyy ja ryhmä riitelee kesken harjoitusten. Kahtiajakautuneen ryhmän dissailut ja juoruilut johtavat yhden oppilaan tekoihin, joilla on kohtalokkaat seuraukset. Killer Queen on ryhmän ja ohjaavien opettajien yhdessä ideoima esitys, jossa yhdistyvät sirkus, teatteri sekä ripaus musikaalihenkeä.

Esiintyjät: Elea V, Emmi R, Iita V, Kaisla H, Maiju V, Siiri N
Ohjaavat opettajat: Rasmus Witikka ja Taruelma Heikkinen

Liput: 5 euroa
Holvista tästä linkistä tai ovelta ennen esitystä (käteinen tai MobilePay)

Ikäsuositus 7+. Esitys sisältää väkivaltaisia kohtauksia ja mahdollisesti kiroilua.

Lämpimästi tervetuloa kokemaan miten sirkus, teatteri ja musikaalihenki yhdistyvät!

Sukupuoliroolit pyörähtävät päälaelleen:

Nukkekoti remix

Eskon Teatteri 10/Esityskokeilut-ryhmä esittää:

NUKKEKOTI-REMIX-DEMO

Aika: ke 7.12 klo 18.00
Paikka: Matinkylän monitoimisali, Matinraitti 17

Minkälainen esitys syntyykään, kun 12 nuorta ohjaajaa pääsee ohjaamaan samaa näytelmää? Eskon Esityskokeilut-ryhmä on saanut käsiinsä klassikkoteos Nukkekodin, jossa sukupuoliroolit on pyöräytetty päälaelleen. Kyseessä on demoesitys, jossa jokainen oppilas on päässyt kokeilemaan ohjaamista. Teoksessa käsitellään petosta ja sen paljastumista, roolien murtumista sekä vaikeita perhesuhteita.

Ohjaajat ja esiintyjät:
Elias E, Helga F, Liam F, Liisi J, Julia J, Linnea M, Kasper S, Elisa V, Lenni V, Max T, Venla K, Victor S

Ohjaava opettaja: Terhi Perälä
Käsikirjoitus Henrik Ibsen/Pasi Toivanen, sovitus työryhmä
Esitysoikeudet: Suomen näytelmäkirjailijaliitto
Kiitos Sara Nieminen fyysisestä näyttelijäntyöstä, David Sandqvist ohjauksellisista vinkeistä sekä Espoonlahden teatteri lavastuksesta.

Liput: 5e
Holvista
tai ovelta ennen esitystä (käteinen tai MobilePay)

 

Lämpimästi tervetuloa näkemään ja kokemaan, kun Eskon Esityskokeilut -ryhmä pyöräyttää klassikkoteoksen päälaelleen!
Eskon Halloween-kulkue
Eskon lopputyöryhmä esittää Ihmetiloissa

Eskon lopputyöryhmä esittää:

ihmetiloissa

”Ihmetiloissa”-esitys on prosessin aikana muotonsa löytänyt omalakinen kokonaisuus, joka sai alussa inspiraationsa ”Liisa Ihmemaassa” -sadusta. Esityksen ovat valmistaneet yhteistyössä Eskon sirkuslinjan ja teatterilinjan lopputyöoppilaat. Ihmetiloissa on ryhmän yhteinen sirkusteatterin, tilan, valon ja identiteetin tutkimus tästä kummallisesta nyrjähtäneestä maailmasta – välillä vakavoituen, ja välillä nauraen koko hulluudelle. 

Esiintyjät:

Liisa: Aino Vanhanen (Teatteri)
Liisa: Sammal Korlee (Teatteri)
Hullu teenkeittäjä, Keittäjätäti: Roosa Lindberg (Teatteri)
Herttakuningatar, Vartija: Ronja Lehti (Sirkus)
Irvikisu, Vartija: Emilia Martikainen (Sirkus)
Toukka, Terapeutti: Kasperi Seppä (Teatteri)
Hullu hatuntekijä, vartija: Selma Keho (Sirkus)
Jussi Jänis, Vartija: Teemu Ikonen (Sirkus)

Ohjaavat opettajat:

Heidi Korhonen (Teatteri) ja Maiju Heikkinen (Sirkus)

Pukusuunnittelu:

Eeva Varmola ja työryhmä

Valosuunnittelu:

Karen Soinila ja työryhmä

Äänet:

Työryhmä

Paikka:

Kannusali, Kannusillankatu 4, Espoo

Esitykset:

Ma 7.11. Ensi-ilta klo 18.30
La 12.11. Esitys klo 15.00
Ma 14.11. Esitys klo 18.30
Ti 15.11. Esitys klo 18.30

K12

Liput:

Peruslippu 10 e
Perhelippu (2+2) 25 e
https://holvi.com/shop/eskoliput/

Uutta Eskossa: Klovneria

Uutta eskossa: klovneria

Löydä sisäinen leikkimielisyytesi klovnerian avulla ja arjen sattumusten huumori!

Espoon sirkus- ja teatterikoulu Eskon Klovneria-kurssilla puetaan ylle maailman pienin maski – klovnin punainen nenä. Kurssi pitää sisällään helppoja ja hauskoja klovnerian, improvisaation ja fyysisen teatterin harjoitteita. Klovnin nenän takaa ja edestä tapahtumat näyttäytyvät ihmeellisinä joka hetki. Viimeisellä kerralla järjestetään demo, jossa klovnien itkut ja naurut jaetaan yleisön kanssa.

Aika: keskiviikkoisin 26.10.-23.11.2022 klo 18.00-20.15
Paikka: Studio Esko, Pappilantie 2
Opettaja: Sara Nurminen
Hinta: 110 euroa

Ilmoittautumiset: Ilmoittaudu Eskon koulutukseen

SIRKUS JA TEATTERI SOPIVAT KAIKILLE!
Espoon sirkus- ja teatterikoulu Eskolla on opetusta 4–100-vuotiaille, ympäri Espoota. Tervetuloa mukaan!
Eskon syyslomakurssi: AKROBATIAA JA KÄSILLÄSEISONTAA

ESKON SYYSLOMAKURSSI: AKROBATIAA JA KÄSILLÄSEISONTAA

Espoon sirkus- ja teatterikoulu Eskon syyslomakurssilla 20.-21.10.2022 harjoitellaan akrobatiaa ja käsilläseisontaa

Kurssilla harjoitellaan käsilläseisonnan perusteita sekä akrobatiassa liikkeitä kuten kärrynpyöriä, arabialaista, puolivolttia ja flikin harjoitteita. Opetus muokataan osallistujien tason mukaan.

Aika: to 20.10. ja pe 21.10. klo 12-14
Paikka: Kannusillan sirkustila, Vanha Lagstadintie 5
Opettaja: Sara Nurminen
Hinta: 40 euroa

Ilmoittautumiset: Ilmoittaudu Eskon koulutukseen

SIRKUS JA TEATTERI SOPIVAT KAIKILLE!
Espoon sirkus- ja teatterikoulu Eskolla on opetusta 4–100-vuotiaille, ympäri Espoota. Tervetuloa mukaan!

Eskon syyslomakurssi: MONIPUOLINEN IMPROVISAATIO

Espoon sirkus- ja teatterikoulu Eskon ”Monipuolinen improvisaatio” -kurssilla 20.–21.10. hyödynnetään myös sirkusvälineitä ja teatterileikkejä

Monipuolinen improvisaatio: Ensimmäisellä kerralla tehdään erilaisia liikkeellisiä improvisaatioita, hyödyntäen harjoituksissa myös sirkusvälineitä. Toisella tunnilla tehdään improvisaatioharjoitteita erilaisten teatterileikkien ja -pelien avulla. Improvisaatio kehittää muun muassa luovuutta ja vuorovaikutustaitoja sekä antaa rohkeutta esiintymiseen.

Aika: to 20.10. ja pe 21.10. klo 14.30-16.00
Paikka: Studio Esko, Pappilantie 2
Opettaja: Kristiina Kulhelm
Hinta: 30 euroa

Ilmoittautumiset: Ilmoittaudu Eskon koulutukseen

SIRKUS JA TEATTERI SOPIVAT KAIKILLE!
Espoon sirkus- ja teatterikoulu Eskolla on opetusta 4–100-vuotiaille, ympäri Espoota. Tervetuloa mukaan!
Eskon syyslomakurssi: KAMERANÄYTTELEMINEN

Eskon syyslomakurssi: kameranäytteleminen

Espoon sirkus- ja teatterikoulu Eskon syyslomakurssilla 20.-21.10.2022 harjoitellaan kameralle esiintymistä

Kameranäyttelemisen kurssilla harjoittelemme kameralle esiintymisen perusasioita. Testaamme miten kameranäytteleminen eroaa teatterilavalla näyttelemisestä. Tarkastelemme muun muassa erilaisten kuvakokojen ja katseen suuntien vaikutusta esiintymiseen.

 
Aika: to 20.10 ja pe 21.10 klo 16.30-18.30
Paikka: Studio Esko, Pappilantie 2
Opettaja: Kristiina Kulhelm
Hinta: 40 euroa

Ilmoittautumiset: Ilmoittaudu Eskon koulutukseen

 
SIRKUS JA TEATTERI SOPIVAT KAIKILLE!
Espoon sirkus- ja teatterikoulu Eskolla on opetusta 4–100-vuotiaille, ympäri Espoota. Tervetuloa mukaan!
Kaveriviikko Eskossa

Eskossa vietetään kaveriviikkoa 12.-17.9.2022

Toivotamme kaverit lämpimästi tervetulleeksi mukaan tunnille 12.-17.9.2022!
Kaverin osallistuminen on ilmaista.

 

SIRKUS JA TEATTERI SOPIVAT KAIKILLE!

Espoon sirkus- ja teatterikoulu Eskolla on opetusta 4–100-vuotiaille, ympäri Espoota. Tervetuloa mukaan!

ESKON SIRKUS- JA TEATTERITYÖPAJA SUVELAN BASAARISSA

Espoon sirkus- ja teatterikoulu Esko tuo Suvelaan koko perheen iloksi sirkus- ja teatterityöpajansa.

Tervetuloa maistamaan taiteen tekemisen riemua!
Aika: la 10.9.2022 klo 12–16
Paikka: Suvelan asukaspuisto, Kirstintie 24

Vapaa pääsy.

Öttiäiset Kannusali 5.9.2022

öttiäiset saapuu eskon vieraaksi 5.9.2022

Öttiäiset-nykysirkusesitys

Öttiäiset tutkii evoluutiota ja hyönteisten elämää scifi-luontodokumentin hengessä, sirkuksen keinoin. Luonnon muuttuessa – historian saatossa ja tulevaisuudessa – hyönteisetkin joutuvat sopeutumaan selviytyäkseen. Pääosassa ovat puujalkahämähäkki ja tuunaajakuoriainen, jotka ovat hyönteismaailman evoluution mestareita, mutta ovatko muut ötökät?

Esiintyjät: Rae Reinvall ja Rasmus Witikka
Dramaturgi: Michelle Orenius
Valosuunnittelija: Toni Randell
Ääninauhalla: Rasmus Witikka
Äänitys ja miksaus: Pedro García Diaz
Puvustus: Sara Lehtonen
Lavastus: Tove Ström ja esiintyjät

Esityksen kesto: n. 30 minuuttia. Esityksen jälkeen on taiteilijatapaaminen esiintyjien kanssa

Esitys soveltuu kaikenikäisille. Varsinainen kohderyhmä on 6–9-vuotiaat.

Öttiäiset saapuu Eskon vieraaksi

 

Aika: ma 5.9.2022 klo 17.30

Paikka: Kannusali, Kannusillankatu 4–6 

Liput: https://holvi.com/shop/eskoliput/

Aikuiset 10 e / lapset 5 e / perhelippu 20 e (2+2)
Eskon oppilaat ilmaiseksi

Tervetuloa!

Esko Vanttilassa Espoo-päivänä

TERVETULOA VANTTILAAN ESPOO-PÄIVÄNÄ!

ESKON SIRKUS- JA TEATTERITYÖPAJA, KEIKKARYHMÄ JA TIPU VANTTILASSA 27.8. klo 13–18
 
Espoon sirkus- ja teatterikoulu Esko tuo Vanttilaan koko perheen iloksi sirkus- ja teatterityöpajansa.
Eskon Keikkaryhmä esiintyy ohjelmateltassa klo17.45.
Eskon tipu on tietenkin myös menossa mukana.
 
Tervetuloa maistamaan taiteen tekemisen riemua!
 
 
Aika:

Espoo-päivänä la 27.8.2022 klo 13–19

Paikka:
Espoon Kaupunginpuutarha, Vantinpuisto 11
 
superNOVA demo

kutsu

Musiikkia, tanssia, sirkusta ja teatteria Espoo-päivänä 27.8.2022

Esko on mukana Meeting Point Espoossa, joka on espoolaisten nuorten kaksivuotinen taideprojekti. Espoo-päivänä nuoret esittävät ensimmäistä kertaa yleisölle demo-maistiaisen teoksesta SuperNOVA.

Teos saa ensi-iltansa Espoon kaupunginteatterissa keväällä 2023.

Lisätietoa: Meeting Point Espoo – Espoolaisten nuorten taideprojekti

Esitykset Espoo-päivänä 27.8.2022

12.00–12.30     SELLONAUKIO
Kauppakeskus Sello, Leppävaarankatu 3–9
13.30–14.00     SELLONAUKIO
Kauppakeskus Sello, Leppävaarankatu 3–9
16.30–17.00     DIPOLI, Otakaari 24
17.45–18.15     DIPOLI, Otakaari 24

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan ainutlaatuiseen projektiin ja nauttimaan nuorten espoolaisten taiteentekemisen riemusta!

ESKON LUKUVUOSI 2022–2023

SYYSLUKUKAUSI 2022 (16 opetusviikkoa)

Opetus alkaa maanantaina 22.8 ja päättyy perjantai 16.12.2022
Syysloma viikko 42, 17. – 22.10.2022
Joululoma 19.12.2022 – 7.1.2023
Korvattava opetuskerta: tiistai 6.12.2022

KEVÄTLUKUKAUSI 2023 (18 opetusviikkoa)

Opetus alkaa maanantaina 9.1. ja päättyy perjantaina 19.5.2023
Talviloma viikko 8, 20.-25.2.2023
Pääsiäisloma 7.-10.4.2023
Korvattavat opetuskerrat: to 6.4, pe 7.4, ma 10.4, ma 1.5, to 18.5

MUITA TÄRKEITÄ PÄIVÄMÄÄRIÄ JA AJANKOHTIA

 
Syyslukukausi 2022 

“Öttiäiset”-esitys Kannusalissa 5.9.2022 klo 17.30
Kaveriviikko viikko 37, 12.-17.9.2022
Vanhempaintapaaminen pe 7.10 klo 18.00
Joulushow 28.-29.11 (ma-ti) Kannusali

Kevätlukukausi 2023

Kaveriviikko viikko 3, 16.-21.1.2023
Vanhempaintapaaminen la 18.3 klo 14.00
Esko-stage la 18.3
Eskon yleinen korvauspäivä la 22.4
Eskon esityspäivä ja ilta 6.5 klo 14.00 alkaen Kannusali
Esko Disco ke 24.5 klo 18.00–20.00 Kannusali

esiintyjän äänikurssi

Miten oma luonnollinen ääni voisi kasvaa näyttämölle ilmaisullisesti rikkaaksi ja vaikuttavaksi? Tule oppimaan käytännönläheisiä harjoitteita ja menetelmiä oman äänesi vahvistamiseen, monipuolistamiseen ja eheyttämiseen. Rennossa ja hyväksyvässä ryhmässä on mahdollista tutkia jokaisen uniikkia ääntä ja yllättyä ja nauttia äänen äärellä. Kurssi on suunnattu erityisesti kaikille, jotka haluavat kehittää äänenkäytön tekniikkaa. Kurssi on yli 12-vuotiaille, opettajana Kaija-Leena Alatalo.

Esiintyjän ääni, Studio Esko 24.10–14.12.2022 keskiviikkoisin klo 18.00–19.30

AIKUISTEN SIRKUSJOOGA

Sirkuksen ja joogan yhdistäminen avaa uusia väyliä itseen ja liikkumiseen. Opettajana Jenni Milonoff

Sirkusjooga aikuisille, Monikko (Leppävaara) maanantaisin klo 17.00–18.00 alk. 22.8 (koko lukuvuosi)

KAKSI KÄRPÄSTÄ

 

Aikuisten sirkusjooga -ryhmä kokoontuu samaan aikaan Monikossa, eri tilassa, 4–5-vuotiaiden Sirkusteatteritenavien ryhmän kanssa, joten tässä on oiva tilaisuus harrastaa samaan aikaan lapsen kanssa.

Aikuisten sirkusjooga ja sirkusteatteritenavat kokoontuvat samaan aikaan Leppävaarassa.

Eskon musiikkiteatteri

Tunneilla harjoitellaan musiikkiteatterin perusteita: liikkumista, äänenkäyttöä ja esiintymistä ryhmässä, yksin ja duona. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Kokonaisuus sopii sirkus- ja teatterioppilaille. Syksyn aikana tutustutaan musiikkiteatterin klassikoihin ja harjoitellaan tulevaa kevään esitystä. Joulukuussa kevään esityksestä esitetään otteita demoesityksessä. Oppilailla on mahdollisuus vaikuttaa esityksen sisältöön ja heidän omia mielenkiinnon kohteitaan voidaan ottaa mukaan esitykseen. Ryhmä on suunnattu 12–18-vuotiaille. Opettajana Jeannette Rönkkö

Musiikkiteatteri, Monikko (Leppävaara) maanantaisin klo 19.30–21.00 alk. 22.8 (koko lukuvuosi)

Valo- ja äänisuunnittelukurssi

Nyt vihdoinkin Eskossa on mahdollisuus syventää opintojaan valo- ja äänitekniikkakurssilla. Kurssilta saat perustaidot äänien ja valojen ajoon omien ryhmiesi esityksissä ja varmuutta omaan työskentelyyn. Lisäksi tutustumme alalla käytössä olevaan kalustoon, ripustamiseen sekä sähkötekniikkaan. Suunnattu kaikille esitystekniikasta kiinnostuneille yli 12-vuotiaille. Opettajina Jouka Heikkinen ja Olli Suominen.

Valo- ja äänisuunnittelu, Studio Esko 24.8–12.10.2022 keskiviikkoisin klo 18.00–20.15  

Syksyn opetus

iLMOITTAUTUMINEN SYKSYN OPETUKSEEN ON AVOINNA

Tarjolla on esimerkiksi sirkus- ja teatteritunteja, taiteen perusopetusta, perhekursseja, musiikkiteatteria sekä erikoiskursseja äänenkäytöstä kehonhuoltoon.

Tutustu monipuoliseen tarjontaan ja ilmoittaudu mukaan!

KURSSIKUVAUKSET löytyvät Ilmoittaudu-valikosta.

Tervetuloa kokemaan taiteentekemisen ilo – yhdessä!

ESKON ESITYSILTA: SIRKUSTA JA TEATTERIA KANNUSALISSA 14.5. KLO 17–20

 
Ikäsuositus 12+

Tervetuloa ihastumaan sirkuksen ja teatterin lumoavaan maailmaan, kun Espoon sirkus- ja teatterikoulu Eskon ryhmät nousevat lavalle ja pistävät parastaan!

Aika: lauantaina 14.5.2022 kello 17–20

Paikka: Kannusali, Kannusillankatu 4, Espoo

Liput:
10 e / 25 e (perhelippu, 2 +2)
https://holvi.com/shop/eskoliput/
(Eskolaiset ilmaiseksi)

 

OHJELMA

ESITYSILTA KLO 17-20

Keltainen pallo (klo 17.00)

Teatteri 9 -ryhmä
Ohjaava opettaja: Liisa Pylkkänen

Minne menit? (klo 18.10)

Sirkus 8 -ryhmä
Ohjaava opettaja: Taruelma Heikkinen

Prinsessa Hamlet (klo 18.50)

Teatteri 9 -ryhmä
Ohjaava opettaja: Karen Soinila

LISÄTIETOA ESITYKSISTÄ:

 

Ohjelmisto

SIRKUSTA JA TEATTERIA LAPSIPERHEILLE KANNUSALISSA 14.5. KLO 14–16


Tervetuloa ihastumaan sirkuksen ja teatterin lumoavaan maailmaan, kun Espoon sirkus- ja teatterikoulu Eskon ryhmät nousevat lavalle ja pistävät parastaan, taiteentekemisen riemulla!

Aika: lauantaina 14.5.2022 kello 14–16
Paikka: Kannusali, Kannusillankatu 4, Espoo

Liput:

10 e / 25 e (perhelippu, 2 +2)
https://holvi.com/shop/eskoliput/

Eskolaiset ilmaiseksi!

OHJELMA

ESITYSPÄIVÄ KLO 14–16

Peter Pan (klo 14.00)

Sirkus 7 -ryhmä
Ohjaavat opettajat: Pinja Schönberg ja Seija Pitkänen

Katumusten kirpputori (klo 14.20)

Teatteri 7 -ryhmä
Ohjaavat opettajat: Vilma Salmi ja Susanna Metsälä

Sukupuu (klo 14.40)

Teatteri 7 -ryhmä
Ohjaava opettaja: Kaija-Leena Alatalo

Jongleerausta ja akrobatiaa (klo 15.25)

Sirkus Aikuiset
Ohjaava opettaja: Rasmus Witikka

Ihmetiloissa (klo 15.40)

Lopputyöryhmä 2021–2022
Ohjaavat opettajat: Heidi Korhonen ja Maiju Heikkinen

LISÄTIETOA ESITYKSISTÄ:

 

https://www.esko.fi/ajankohtaista/ohjelmisto/

kaunotar ja hirviö - koko perheen satunäytelmä

Kaunotar elää yhdessä keksijäisänsä ja siskojensa kanssa vaatimattomassa mökissä. Hän lukee kirjoja ja haaveilee oikeasta rakkaudesta. Keksijä-isä saa keksintönsä vihdoin valmiiksi ja lähtee pitkälle matkalle kaupunkiin myymään ideaansa. Matkalla isä kuitenkin eksyy ja hakee suojaa myrskyltä linnasta, jota isännöikin kauhea Hirviö.

Espoon sirkus- ja teatterikoulu Eskon lopputyöryhmä tulkitsee koko perheen iki-ihanan Kaunotar ja hirviö -satunäytelmän sirkusteatterin keinoin.

Tervetuloa ihastumaan lopputyöntekijöiden loihtimaan satumaailmaan!

Paikka: Kannusali, Kannusillankatu 4, Espoo

Ti 19.4. klo 18.30
Ke 20.4. klo 18.30
To 21.4. klo 17.30

LIPUT
10 e / 25 e (perhelippu, 2 + 2)
https://holvi.com/shop/eskoliput/

Eskon kevään 2022 ohjelmisto on julkaistu

Tervetuloa ihastumaan sirkuksen ja teatterin lumoavaan maailmaan, kun eskolaiset nousevat lavalle ja pistävät parastaan, taiteentekemisen riemulla!

Tutustu ohjelmistoon tästä:

Ohjelmisto – ESKO

 

Uusi teatteri Espoossa – Teatteri Eskon ensimmäinen ensi-ilta on 8.4.2022

Teatteri Eskon ensimmäinen ensi-ilta on 8.4.2022. Joel Elstelän kirjoittamassa Nukketyttö-näytelmässä leikitellään hyvyyden ja pahuuden rajoilla. Kaikissa hahmoissa on monia puolia ja ristiriitaisuuksia, mikä tekee niistä kiinnostavia: esimerkiksi Hannu ja Kerttu on totuttu näkemään kiltteinä ja viattomina lapsina, mutta tässä versiossa suloisen ulkokuoren alta paljastuu karmivia piirteitä.

Teatteri Esko haluaa tulla tunnetuksi hyvän mielen ja matalan kynnyksen kulttuurikohteena Espoossa. ”Teemme intohimoisesti teatteria, joka toivottavasti kiinnostaa laajasti espoolaisia, myös heitä, jotka eivät juurikaan ole teatterissa aiemmin käyneet. Haluamme, että Teatteri Eskosta lähdetään kotiin positiivisesti yllätettynä ja virkistyneenä”, kertoo ohjaaja Terhi Perälä.

”Olen näytelmän nukketyttö, aikuisuutta lähestyvä lapsi, joka asuu ei-niin-rakastavien vanhempiensa kanssa. Nukketyttö on päällisin puolin kiltti, viaton ja naiivi, mutta matkan varrella hänestä paljastuu erilaisia puolia”, kertoo nimiroolin esittäjä Kirsti Koivisto.

”Esiintyjien energia ja teoksen unenomainen logiikka ovat puoleensavetäviä, ja ne houkuttelevat katsojan suorastaan lumoutumaan aikuisten sadusta. Mikään näytelmässä – kuten ei elämässäkään – ole aina mustavalkoista, eikä kaikki ole sitä miltä näyttää: me ihmiset olemme moniulotteisia, ristiriitaisiakin olentoja. Tämän tiedon hyväksyminen on pitkä prosessi, johon taide on oivallinen kanssamatkustaja. Tervetuloa havahtumaan elämän värikylläisyyteen”, Terhi Perälä sanoo.

Teatteri Esko on perustettu Espoon sirkus- ja teatterikoulu Eskosta valmistuneille alumneille ja muille teatterin tekemisestä innostuneille aikuisille, jotka haluavat toteuttaa unelmiaan näyttelemisestä kivassa porukassa. Syksyllä 2020 perustettu ryhmä ehti kulkea monivaiheisen korona-ajan taipaleen ennen kuin se vihdoin pääsee Studio Eskon lavalle huhtikuussa 2022.

Teatteri Esko esittää:

NUKKETYTTÖ

KÄSIKIRJOITUS

Joel Elstelä

OHJAUS

Terhi Perälä

NÄYTTELIJÄT

Kirsti Koivisto
Anni Fast
Terttu Gottleben
Riikka Kauppinen
Merike Mikk
Laura Pentti
Laila Piironen
Tomi Ranni
Tarja Tahvanainen
Outi Timonen

PUVUSTUS JA LAVASTUS

työryhmä

ESITYSPAIKKA

Studio Esko, Pappilantie 2.

ESITYSAJAT

ENSI-ILTA pe 8.4 klo 19.00
2. ESITYS la 9.4 klo 15.00
3. ESITYS la 9.4 klo 19.00
4. ESITYS ma 11.4 klo 19.00

LIPUT

10 ja 15 euroa
https://holvi.com/shop/eskoliput/ 

tervetuloa sirkus- ja teatterileireille kesäkuussa!

6.–10.6.2022

 

Sirkusteatterileiri 8–11-vuotiaille

Sirkusteatterileirillä kokeillaan eri sirkuslajien tekniikkaa, näyttelijäntyön harjoitteita, improvisaatiota ja fyysistä ilmaisua. Leirin päätteeksi on esitys. Leiri on päiväleiri.

Aika: 6.– 10.6.2022, ma−pe klo 10–15.30
Paikka: Haukilahden lukio, Valtamerisali, Tekniikantie 3 (Otaniemi)
Hinta: 100 euroa

Näyttelijätyön kurssi 12 + -vuotiaille, yksi yö leirillä

Näyttelijäntyön kurssilla heittäydytään improvisaatioon sekä tehdään muita teatteri- ja näyttelijäntyön harjoitteita. Leirin aikana opitun pohjalta luodaan yhdessä pieni esitys, joka esitetään torstaina kello 19. Leiri on päiväleiri ma-ke, yöpyminen leirillä to-pe.

Aika: 6.– 10.6.2022, ma−ke klo 10.00–15.30, yöpyminen leirillä to−pe klo 15.00–15.00
Paikka: Studio Esko, Pappilantie 2
Hinta: 120 euroa, sisältää yhden ilta- ja aamupalan.

13.–17.6.2022

 

Sirkusteatterileiri 7–10-vuotiaille

Sirkusteatterileirillä kokeillaan eri sirkuslajien tekniikkaa, näyttelijäntyön harjoitteita, improvisaatiota ja fyysistä ilmaisua. Leirin päätteeksi on esitys. Leiri on päiväleiri

Aika: 13.–17.6.2022, ma-pe klo 10–15.30
Paikka: Kannusillan sirkustila, Vanha Lagstadintie 5
Hinta: 100 euroa

Sirkusleiri 12+ -vuotiaille, yksi yö leirillä

Sirkusleirillä opetellaan akrobatiaa, ilma-akrobatiaa, jongleerausta sekä tasapainoilua eri välineillä. Leirin aikana opitun pohjalta luodaan yhdessä pieni esitys, joka esitetään torstaina kello 19. Leiri on päiväleiri ma-ke klo 10.00–15.30, yöpyminen leirillä to-pe klo 15.00–15.00.

Aika: 13.–17.6.2022, ma−ke klo 10.00–15.30, yöpyminen to−pe klo 15.00−15.00
Paikka: Järvenperän sirkustila, Auroranmäki 1
Hinta: Hinta 120 euroa, sisältää yhden ilta- ja aamupalan

 

esko on mukana meeting point espoo -projektissa

Meeting Point Espoo on vuosina 2021–2023 toteutettava projekti, jonka aikana yli sata espoolaista taiteen perusoppilasta ja peruskoululaista tekevät yhdessä laajan, monitaiteellisen näyttämöteoksen.

Nuoret valitsevat itse teoksen aiheet ja tuottavat materiaalin – ammattitaiteilijoiden ja taiteilijapedagogien opastuksella. Valmis teos nähdään Espoon kaupunginteatterin lavalla toukokuussa 2023.

Katso sopiva tunti lukujärjestyksestä ja ilmoittaudu mukaan!

 
Kaikki ikäryhmät voivat olla lähiopetuksessa 1.2.2022 alkaen. Tervetuloa!
Esitykset siirtyvät

Yhdessä tekemisen ja oppimisen riemua tiistaisin Auroran koululla

Espoon sirkus- ja teatterikoulu Eskon sirkusteatteri- ja teatteriryhmissä 7–12-vuotiaille 11.1.2022 alkaen

Sirkusteatteri1 tiistaisin kello 14.30–15.30 Lippajärvi, Auroran koulu

Sirkusteatteri1-tunneilla oppilas pääsee tutustumaan sirkuksen ja teatterin maailmaan leikin ja satujen kautta. Ryhmässä toimiminen ja vuorovaikutus muiden oppilaiden kanssa tekee oppimisesta hauskaa. Tutuksi tulevat kuperkeikka ja silta sekä eläytyminen erilaisiin hahmoihin. Kevään päätteeksi vanhemmat pääsevät näkemään esityksen vuoden aikana opituista taidoista.
Opetusta 60 min./viikko. Lukukausimaksu 170 euroa.

Teatteri3 Tarina tiistaisin kello 15.45–17.15 Lippajärvi, Auroran koulu

Tunneilla tehdään ryhmässä paljon hauskoja teatterileikkejä, joiden keskiössä ovat vuorovaikutustaidot ja yhdessä toiminen. Ilmapiiri on kannustava ja oppilaan omaa persoonaa tukeva. Tunneilla tutustutaan moniin tarinoihin ja opitaan niiden rakenne: alku, keskikohta ja loppu. Samalla eläydytään erilaisiin roolihahmoihin ja käydään läpi teatterityöhön liittyvää perussanastoa. Keväällä valmistetaan tarinaan pohjautuva demoesitys, jossa jokainen oppilas saa tehdä oman roolihahmon. Opetusta 2 ot viikossa. Lukukausimaksu 190 euroa.

Teatteri 5 Monologi tiistaisin kello 17.30–19.45 Lippajärvi, Auroran koulu

Tunneilla harjoitellaan kirjoittamista ja roolihahmoon eläytymistä. Opettajan opastuksella oppilas kirjoittaa/tuottaa oman soolon, jonka myöhemmin keväällä esittää oppilaiden yhteisessä esityksessä. Vuoden aikana oppilas saa tutkia omaa maailmankuvaansa ja toteuttaa itseään monipuolisesti. Oppilas rohkaistuu uskomaan itseensä ja taitoihinsa. Esitys esitetään perheille keväällä lopuksi. Opetusta 3 ot viikossa. Lukukausimaksu 200 euroa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: https://www.esko.fi/